Gäddflugfiske i snö och slask

Jag och en fiskekompis var ute och fiskade efter gädda med fluga. Vädret var strålande och humöret på topp. Det vart en del plumsande i djupsnö och slask. Nåväl, ett antal timmar senare och efter att vi gått igenom flugaskarna ett par varv. Så var vi fortfarande lottlösa, inte ett napp, ingenting. Bortsett från hundratals flyttfåglar och femton grader varmt i solen.

PICT00651ValdigtLiten (4K) PICT00951ValdigtLiten (5K)

Fullständigt vindstilla. Varmt och skönt. Sommaren är riktigt nära. Det känns så i alla fall. Som en riktigt skön sommardag. Dags för kaffe hurran. Kaffe med kakor får vårat humör på topp igen. Vi fortsätter att flugfiska igen, och vi varvar med jerkbait. Fortfarande ingenting, inte ett enda napp.

Nu är det dags för mat. Exklusiv skogspytt står på menyn. Fram med trangia köket. Nu ska det lagas mat här. Efter maten och en del fiskesnack, om varför vi inte fått någon fisk. Så beslutar vi oss för att återkomma.

PICT01051ValdigtLiten (3K) PICT01081ValdigtLiten (5K)

Men egentligen. Vart vi lottlösa. Ja visserligen fick vi ingen fisk. Inte ens ett napp. Men lottlös. Jag skulle vilja påstå att vi var dom riktiga vinnarna. Varm sol och en hel del fåglar att vila ögonen på. Trevligt sällskap, ja en helt underbar dag.

Skitfiske på er alla Mikael Näslund