Familjedag 2010 vid Skäftestjärn

Lördagen den 11 sept. samlades medlemmar och familjer till en familjedag med övernattning vid Skäftestjärn. På programmet stod en mängd aktiviteter. Våra yngre medlemmar fick vara med om att övernatta i tält, göra upp eld, tälja med kniv, titta vad som finns i skogen, mm. Man fick även pröva på flytring, flugfiske, mm.  Sammantaget deltog 3 familjer samt en inbjuden gäst.

Lördagen startade med att vi satte igång med att upprätta en lägereld. Barnen deltog i arbetet och fick lära sig både det ena och det andra. Träslöjd och yxhuggning var initialt det mest intressanta sakerna för våra minstingar. Yxhuggningen var förstås barnens egna initiativ som snabbt stävjades upp av föräldrarna. Dessvärre han olyckan vara framme i ett obevakat ögonblick. Allt gick lyckligtvis bra efter lite omplåstring och vård.


Kaffepaus vid bivacken taljaPinne_liten (4K) Flytring_liten (4K)


Vidare bar det iväg i skogen för lite upptäcktsfärd efter svamp och bär, vi traskade även upp till stenfältet och hade det allmänt trevligt. Vår gäst kunde, för första gången, pröva på hur det var att fiska i flytring. Barnen prövade även på att fiska, i viss utsträckning. Enstaka vak syntes men utan någon större fiskelycka. Vår gäst David lyckades dock till sist att bärga en hyfsad röding. Kul!


Taltning vid tjärnen Lägereld vid Skäftestjärn grabb


Inför kvällen var det dags för matlagning och uppsättning av tält. Här deltog alla aktivt, speciellt vid tältprojektet. Med stor framgång lyckades alla få upp sina tält. Övernattningen var därmed säkrad.

Efter att barnen sussat in, ja även enstaka föräldrer drog en kort och snabb "stock", så var det ljugar dags vid lägerelden. Många och trevligt diskussioner. Då vår gäst David är engelskspråkig så fick vi andra träna ordentligt på vår engelska. Det flesta orden kom till sin rätt men att hitta rätt namn på röding satt långt inne. Hur som helst så vet David nu hur en sån ser ut, i alla fall…:)

Sammantaget blev det en mycket trevlig och lyckad familjedag. Det tror jag att alla vi som deltog, kan skriva under på. Vädret var förhållandevis bra, endast några regndroppar på nattkröken. Tja… vi kör garanterat igen nästa år!


Bakom pennan denna gång var P-O Isaksson